Waardebepaling van een huis

Hoe bepaalt Kadasterdata de waarde van een woning? Dit is een vraag die wij vaak horen en die ook zeer terecht is. De waardebepaling is een modelmatige berekening. Dit is een vergelijk op basis van verschillende kenmerken. Hierbij kijken we naar vergelijkbare woningen, woningen in het postcodegebied en/of naar woningen in de straat. Door de informatie in onze database continu te actualiseren, te verscherpen en aan te vullen, spelen we een steeds relevantere rol bij onderhandelingen.

Wilt u graag een woningwaarderapport ontvangen? Wij geven u direct, online inzicht.

Vertrouwen in uw visie

Naast alle cijfers en data zijn er andere factoren die meespelen bij de waardebepaling. Een bouwtechnische keuring geeft inzicht in de staat van het pand en aan de hand van de originele bouwtekeningen kunt u zien of de woning uitgebouwd is. De analyses van Kadasterdata zijn gebaseerd op cijfers, u heeft zelf een gevoel bij de woning en een mening over eventuele aanpassingen. Waar een makelaar een nieuwe keuken als een positief punt aanduidt, kan dat voor u juist een negatief punt zijn; de woningprijs stijgt, maar die nieuwe keuken is absoluut niet uw stijl en u wilt deze toch direct vervangen. Die nieuwe lichtkoepel mag dan waardeverhogend zijn, wellicht is het niet iets waar u voor gekozen zou hebben. Verbouwingen en verfraaiingen zijn pas echt in meerwaarde uit te drukken als ze ook meer waarde voor u hebben.

Hoe wordt de waardebepaling opgebouwd?

Als u een huis wilt kopen of verkopen, dan is het belangrijk dat de waardebepaling nauwkeuriger is. Kadasterdata heeft de aanvullende gegevens die u nodig heeft. We zitten in een continu proces van het verfijnen van onze berekeningen. We werken samen met diverse betrouwbare partijen om onze databank zo compleet mogelijk te maken. Ons modelwaardesysteem is uniek door die diversiteit in data en de objectiviteit van onze berekening. Een aantal factoren die meegenomen worden in onze modelmatige waardebepaling:

  • Recente en historische transacties (koopsommen) van vergelijkbare woningen in de buurt
  • Gemiddelde waardestijging
  • Woon- en perceeloppervlakte
  • Kenmerken zoals woningtype, bouwjaar

Onze modelmatige waardering geeft een goede indicatie van de waarde van de woning, maar staat geheel los van een eventuele fysieke taxatie en/of huidige vraag- en verkoopprijs. Mocht er iets niet kloppen in de informatie, dan willen wij dit graag uitzoeken en aanpassen. U kunt uw feedback achterlaten via support@kadasterdata.nl

 

Beschikbare producten

Woningwaarde rapport
Woningwaarde rapport
Alle informatie verzameld in één rapport!
- Direct leverbaar
Koopsommenoverzicht
Koopsommenoverzicht
Overzicht van alle verkochte objecten (transactiedatum en koopsom) binnen een postcodegebied.
- Direct leverbaar
WOZ-waarderapport
WOZ-waarderapport
WOZ-waarde verlagen? Alle informatie in één handig rapport om zelf bezwaar te maken.
- Direct leverbaar
Koopsom + WOZ-waarde
Koopsom + WOZ-waarde
Laatst bekende koopsom en de modelmatige WOZ-waarde weten?
- Direct leverbaar
Huurwaarde rapport
Huurwaarde rapport
Handig om snel en eenvoudig uw (maximale) huurprijs te berekenen.
- Direct leverbaar
Referentiepanden
Referentiepanden
Toont zes recente transacties van gelijkwaardige objecten uit de regio.
- Direct leverbaar
Terug naar boven