• Home
  • Eigendomssituatie woning

Kadastrale gegevens opvragen

Heeft u een pand op het oog en wilt u achterhalen wie de huidige eigenaar is? Wilt u meer weten over de kadastrale gegevens van het pand? Wat er wel en niet is toegestaan? Kadasterdata geeft inzicht en heeft informatie over alle panden in Nederland. De rapportages zijn overzichtelijk en direct, online in te zien.

Eigendomsbewijs van een huis

De bewoner van een huis is niet altijd ook de eigenaar. Wanneer u een woning, bedrijfspand of kavel wilt kopen, is het belangrijk te weten wie de rechtmatige eigenaar is. Dat is tenslotte de persoon met wie u moet onderhandelen. Gelukkig ligt dit allemaal vast in de officiële eigendomsakte van het pand. Hierin vindt u ook zaken als de transactiegegevens, de woninggegevens, het recht van overpad en het gebruikersrecht. Leest u verder voor meer informatie over de eigendomsakte.

Splitsingsakte opvragen

Een splitsingsakte wordt opgesteld wanneer er een Vereniging van Eigenaren (VvE) wordt opgericht. Als u een appartement koopt, moet u ook een splitsingsakte tekenen. Kadasterdata heeft splitsingsaktes van alle appartementen en kan u dus informatie geven over ieder willekeurig appartement. Lees hier meer over de akte van splitsing en wat u moet doen als u deze kwijt bent.

‘Ik wil een huis kopen’-pakket

Als u een woning op het oog heeft, dan raden we het ‘Ik wil een huis kopen’-pakket aan. Dit is een verzameling van relevante rapportages en aktes, die u inzicht en informatie geven om zo tot een verstandige keuze en sterke onderhandelingen te komen. U vindt in dit pakket de volgende documenten:

Heeft u vragen over welke rapporten u nodig heeft in uw situatie? Neem contact met ons op, onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

Beschikbare producten

Uittreksel eigendomsakte
Uittreksel eigendomsakte
Samenvatting van de informatie uit de originele eigendomsakte.
- Direct leverbaar
Eigendomsakte
Eigendomsakte
De originele eigendomsakte van dit pand.
- Direct leverbaar
Splitsingsakte
Splitsingsakte
In de splitsingsakte is het aandeel van iedere eigenaar in de totale kosten van een gebouw vastgelegd.
- Leverbaar binnen één werkdag
Terug naar boven