Wilt u de woningwaarde opvragen?

Wanneer u een woning wilt kopen of verkopen is het belangrijk om de waarde te weten. En als u de woningwaarde opvraagt, dan wilt u betrouwbare en recente informatie. Kadasterdata beschikt over waardevolle woningmarktinformatie, deze is altijd actueel en bovendien ontvang u het direct online. Het is wel belangrijk te weten naar welk soort woningwaarde u op zoek bent; is het de marktwaarde of de WOZ-waarde? Weet u al wat u zoekt, kijk dan direct bij de mogelijkheden.

Marktwaarde

De marktwaarde kán door een taxateur of makelaar worden bepaald. Zij maken gebruik van data die Kadasterdata eveneens gebruikt. De rapporten van Kadasterdata zijn modelmatig, dat wil zeggen dat huizen vergeleken worden aan de hand van diverse verbanden en kenmerken. Op deze manier komen wij tot een nauwkeurige waardebepaling die iedereen, dus u ook, kan gebruiken om de marktwaarde van een pand te bepalen. De rapporten vormen een prima basis voor onderhandelingen, ook zonder makelaar en taxateur, en dat scheelt u veel geld.

WOZ-waarde

De Wet Waardering Onroerende Zaken bepaalt de waarde van een woning om hier vervolgens de hoogte van verschillende belastingen en heffingen op te baseren. De WOZ-waarde van een woning wordt ieder jaar door de gemeente vastgesteld. In praktijk zien we dat de WOZ-waarde soms wel twee jaar achterloopt op de marktwaarde van een woning. Dit kan positief zijn, maar het kan ook in uw nadeel werken. Het is goed om zicht te hebben op de WOZ-waarde en deze ook te controleren aan de hand van de informatie van Kadasterdata.

Rapporten

Bij Kadasterdata vinden we het heel belangrijk dat u inzicht heeft in gegevens die bij overheden of organisaties liggen. Onze woninginformatie is zeer relevant en deze wordt continu uitgebreid met nieuwe data. In onze modelmatige rapporten combineren we gegevens en geven we deze overzichtelijk weer. Dit helpt u bij onderhandelingen of als u zaken wilt uitzoeken. Met Kadasterdata hoeft u niet altijd de hoofdprijs te betalen voor een taxateur of makelaar voor onderzoek naar de woningwaarde, en dat is fijn, want makelaars- en taxateurskosten mogen vanaf 2018 niet meer meegefinancierd worden in de hypotheek.

Wij streven naar 100% betrouwbaarheid en werken hard aan onze diensten en service. Wij waarderen uw feedback, en doen er wat mee, zodat we samen zoveel mogelijk Nederlanders wegwijs kunnen maken in hun eigen financiële wereld.

Beschikbare producten

Woningwaarde rapport
Woningwaarde rapport
Alle informatie verzameld in één rapport!
- Direct leverbaar
Koopsommenoverzicht
Koopsommenoverzicht
Overzicht van alle verkochte objecten (transactiedatum en koopsom) binnen een postcodegebied.
- Direct leverbaar
WOZ-waarderapport
WOZ-waarderapport
WOZ-waarde verlagen? Alle informatie in één handig rapport om zelf bezwaar te maken.
- Direct leverbaar
Koopsom + WOZ-waarde
Koopsom + WOZ-waarde
Laatst bekende koopsom en de modelmatige WOZ-waarde weten?
- Direct leverbaar
Huurwaarde rapport
Huurwaarde rapport
Handig om snel en eenvoudig uw (maximale) huurprijs te berekenen.
- Direct leverbaar
Referentiepanden
Referentiepanden
Toont zes recente transacties van gelijkwaardige objecten uit de regio.
- Direct leverbaar
Terug naar boven