• Home
  • Kadastrale Kaart

Kadastrale kaart van woningen en percelen aanvragen

Wilt u een kadastrale kaart aanvragen voor een woning of een perceel? Krijg zekerheid over waar de grenzen van uw perceel lopen met één van onze onderstaande producten.

  • Achterhaal de perceelgrenzen en grootte van een perceel
  • Voorkom twijfels bij potentiële kopers van uw perceel of woning
  • Voorkom conflicten met buren of los deze juist op door duidelijkheid te creëren

Kies hieronder de oplossing die het beste bij u past:

      
 Inzicht in de globale ligging van een perceelMakkelijk te lezen en tot op ±10 cm nauwkeurigBestaande grenzen zichtbaar maken door professionals
 Kadastrale kaart pakket
 
Kadastrale kaart met maten
 
Grensreconstructie
 
 
€19.95
€89.95
€649.00
  Nauwkeurigheid maten
Nauwkeurigheid maten   ± 10 cm exact
  Rechtsgeldigheid
Rechtsgeldigheid    
  Bebouwing
Bebouwing  
  Huis- en perceelsnummers
Huis- en perceelsnummers  
  Luchtfoto
Luchtfoto    
  Omgevingskaart
Omgevingskaart    
   
 

Kadastrale kaart

Een kadastrale kaart wordt in de volksmond ook wel kadasterkaart genoemd. Deze kaart kunt u zien als een plattegrond waarop de kadastrale grens van het opgevraagde perceel te zien is. Alle kadastrale kaarten worden met huisnummers en perceelnummers geleverd.

Uw erf kan uit één of meerdere percelen bestaan. Hierbij is alleen het perceel waar de woning op staat aan een postcode en huisnummer gekoppeld. Eventuele andere percelen kunt u dus als losse digitale kadasterkaarten aanvragen met de kadastrale aanduiding.

Kadastrale kaart met maten aanvragen?

Een standaard kadastrale kaart bevat geen maten. Als u de voorkeur geeft aan het makkelijk kunnen aflezen van de ligging van perceelgrenzen kunt u bij Kadasterdata online de kadastrale kaart met maten aanvragen en downloaden.

Let wel op, de maten op deze kadastrale kaart hebben een marge en zijn daarom niet rechtsgeldig. Voor een rechtsgeldig document heeft u het Kadasterdata inmeet verslag nodig.

Kadastrale tekening of Kadasterdata inmeet verslag opvragen

Ieder perceel in Nederland is minimaal een keer door een landmeter ingemeten. De kadastrale tekening wordt ook wel het Kadasterdata inmeet verslag genoemd. Het is het oorspronkelijke verslag van de landmeter met daarop de exacte maatvoering en/of coördinaten van het perceel.

Omdat de tekeningen vaak wat ouder, handgeschreven en van technische aard zijn, levert Kadasterdata een duidelijke uitleg mee met hoe u de maatvoering moet lezen.

Met het Kadasterdata inmeet verslag heeft uw wel een rechtsgeldig document in handen. Een landmeter kan tijdens een grensreconstructie op basis van dit document de kadastrale grenzen van uw perceel of percelen uitzetten, zodat u precies weet waar uw erfgrenzen lopen.

Voorbeeld Kadastrale kaart met legenda uitleg

Onderstaand ziet u een voorbeeld van een kadastrale kaart van een bepaalde buurt. Elk perceel wordt aangegeven met zwarte lijnen, dit zijn de kadastrale grenzen. In elk perceel staat het perceelnummer.

Dit nummer is onderdeel van de kadastrale aanduiding. De complete kadastrale aanduiding van een perceel bestaat uit de naam van de gemeente, de sectie (een letter) en het perceel (een nummer). Deze aanduiding kunt u gebruiken om kadastrale gegevens aan te vragen van een specifiek perceel waar geen huis op staat (en dus in het register niet is gekoppeld aan een adres). Ook is deze uniek en wordt dus maar eenmaal gebruikt. 

Soms komt het voor dat bepaalde kadastrale grenzen met gele lijnen zijn aangegeven op de kadasterkaart. Dat komt omdat deze grenzen wel zijn ingemeten en bekend zijn bij het Kadaster, maar nog niet officieel geregistreerd. Het kan wel tot een jaar duren voor dit na inmeten zover is.

De rode lijnen geven de bekende bebouwing aan. Merk wel op dat als iemand bijvoorbeeld een schuur op zijn erf bouwt en dit niet laat inmeten, deze bebouwing dan ook niet op de kadasterkaart te zien is. Om dit zo veel mogelijk te ondervangen, bevat het Kadastrale kaart pakket ook een luchtfoto die recenter is en dus vaker de huidige staat van de bebouwing laat zien op een perceel.

Tot slot bevat iedere kadasterkaart een schaal. De schaal wordt tevens aangepast aan de grootte van het perceel, zodat het gehele perceel terug te zien is op de kaart.

 

 

Beschikbare producten

Kadastrale kaart met maatvoering

Bekend van TV!

Dit product is ideaal voor de globale maatvoering van het perceel.
- Direct leverbaar
Kadastrale kaart (A0)
Kadastrale kaart (A0)
De kadastrale kaart A0 formaat is een overzicht van het opgevraagde perceel en omliggende percelen.
- Leverbaar binnen twee werkdagen
Splitsingsakte
Splitsingsakte
In de splitsingsakte is het aandeel van iedere eigenaar in de totale kosten van een gebouw vastgelegd.
- Leverbaar binnen één werkdag
Luchtfoto met perceelsgrenzen (A3)
Luchtfoto met perceelsgrenzen (A3)
Dit is een kaart met luchtfoto van het opgevraagde perceel en omliggende percelen in A3 formaat.
- Leverbaar binnen twee werkdagen
Kadastrale kaart pakket
Kadastrale kaart pakket
De kadastrale kaart is een overzicht van het perceel en omliggende percelen met de erfgrenzen.
- Direct leverbaar
Grensreconstructie
Grensreconstructie

Bekend van TV!

Wilt u een onafhankelijke reconstructie van uw perceel met de originele metingen van het Kadaster? Hiermee heeft u de exacte erfgrenzen.
Splitsing van percelen
Bij het splitsen van een perceel wordt in twee dagdelen uw perceel opgesplitst door een expertise team van Kadasterdata.
Terug naar boven