De databank van Kadasterdata bevat relevante informatie over alle huizen in Nederland en geeft daardoor gedetailleerd zicht op de ontwikkelingen in de woningmarkt. Dat is handig als u een huis wilt kopen of verkopen en wanneer u wilt controleren of u niet te veel belasting betaalt. De WOZ-waarde is de Waardering Onroerende Zaken, die door de gemeente wordt vastgesteld. Ieder pand in Nederland heeft een WOZ-waarde. Wilt u de waardering van uw eigen woning opvragen of van een woning waar u interesse in heeft, geen probleem, bij Kadasterdata heeft u direct, online inzicht.
Waarom wil iemand de WOZ-waarde opvragen?
Waarom willen mensen de WOZ-waarde van een koopwoning inzien? Grofweg zijn er drie redenen:
- U wilt een woning kopen en weten of de vraagprijs reëel is. De WOZ-waarde is een van de factoren die de marktwaarde van een woning bepaalt.
- U wilt uw eigen woning verkopen en een vraagprijs vaststellen, maar u bent uw WOZ-beschikking, waarop de waarde staat vermeld, kwijt.
U twijfelt aan de correctheid van de vaststelling van de WOZ-waarde door de gemeente. Wanneer de WOZ-waarde te hoog of te laag is vastgesteld, kan dat nadelig zijn voor u. Kadasterdata geeft u een second opinion en bij afwijkingen kunt u bezwaar maken.
WOZ-waarde van een huurwoning opzoeken?
Ook voor huurders is het goed om te weten wat de WOZ-waarde is van een gehuurde of te huren woning. De WOZ-waarde bepaalt mede de hoogte van de huur. Wanneer de WOZ-waarde te hoog is ingeschat door de gemeente betaalt u dus ook meer huur dan u zou moeten betalen.
Met de juiste gegevens staat u sterker. Vraag dus nu direct het WOZ-waarderapport op. In het rapport vindt u de volgende gegevens:
- een (modelmatige) WOZ-waarde berekening
- referentiepanden + modelmatige WOZ-waarden
- drie omgevingsfoto’s geleverd door CycloMedia
- energielabel geleverd door Agentschap NL