Ma t/m vr van 08:30 tot 17:30
Vragen? Neem contact met ons op 088 220 4200

WOZ-loket van Kadasterdata

Bij het WOZ-loket vindt u antwoorden op uw vragen rond de Wet Waardering Onroerende zaken voor uw woning.

Uw huidige WOZ waarde opvragen Onafhankelijke WOZ waarde berekenen Bezwaar maken tegen WOZ waarde 

Wat is de WOZ waarde?

De WOZ-waarde is de waarde van een huis die vastgesteld wordt door de gemeente. Ook kan het gaan om de waarde van bijvoorbeeld een winkelpand of kantoorruimte. Deze WOZ waarde is van invloed op hoeveel belasting u betaalt als woningeigenaar. Hoe hoger de WOZ waarde van uw huis, hoe meer u betaalt aan afvalheffingen en onroerende zaken belasting.

Hoe wordt de WOZ waarde van een woning bepaald?

Belangrijke factoren zijn het bouwjaar, woonoppervlakte en de oppervlakte van het perceel. De oppervlakte zoals deze bij het Kadaster is geregistreerd kunt u vinden op de kadasterkaart. Daarnaast gaat het ook om zaken als de staat van onderhoud. Het zijn vaak met name dit soort factoren die een huis uniek maken en waardoor een WOZ waarde eigenlijk hoger of lager moet zijn.

WOZ waarde zoeken en opvragen

Ieder pand in Nederland heeft een WOZ waarde. Uw WOZ waarde kunt opvragen bij Kadasterdata. De databank van Kadasterdata bevat relevante informatie over alle huizen in Nederland en geeft daardoor gedetailleerd zicht op de ontwikkelingen in de woningmarkt.

Waarom willen mensen de WOZ-waarde van een koopwoning inzien? Grofweg zijn er drie redenen:

  1. U wilt een woning kopen. De WOZ waarde is de waarde per 1 januari van het vorige jaar volgens de gemeente.
  2. U bent u WOZ beschikking kwijt
  3. U vermoed dat uw WOZ waarde te hoog is en u daardoor teveel belasting betaalt

WOZ kaart: De kans op succesvol WOZ bezwaar

Hieronder treft u onze unieke en gratis WOZ-viewer, waarmee u de kans op een succesvol WOZ bezwaar kunt zien. Rood betekent een zeer hoge besparingskans, oranje een gemiddelde besparingskans en groen betekent geen kans op besparing middels een bezwaarschrift.

WOZ waarde van een huurwoning

Ook voor huurders is het goed om te weten wat de WOZ-waarde is van een gehuurde of te huren woning. De WOZ-waarde bepaalt mede de hoogte van de huur. Wanneer de WOZ-waarde te hoog is ingeschat door de gemeente betaalt u dus ook meer huur dan u zou moeten betalen.

Met de juiste gegevens staat u sterker. Vraag dus nu direct het WOZ-waarderapport op. In het rapport vindt u de volgende gegevens:

  • een (modelmatige) WOZ-waarde berekening
  • referentiepanden + modelmatige WOZ waarden
  • energielabel geleverd door Agentschap NL, indien aanwezig

*zie uitzonderingsgevallen