WOZ-loket van Kadasterdata

Bij het WOZ-loket vindt u antwoorden op uw vragen rond de Wet Waardering Onroerende zaken. Kadasterdata heeft een uitgebreide databank met gegevens van alle woningen in Nederland. Door data te combineren, te verrijken en te analyseren, kunnen wij overzichtelijke rapportages verzorgen, die de (toekomstig) woningeigenaar verder kunnen helpen.

WAT IS DE WOZ-WAARDE?

De WOZ-waarde is een bedrag, gekoppeld aan de woning, dat vastgesteld wordt door de gemeente. De WOZ vertegenwoordigt de waarde van een stuk onroerend goed. Naast een woonhuis kan het dus ook over bijvoorbeeld een winkelpand of kantoorruimte gaan. De WOZ-waarde speelt een grote rol bij de koop en verkoop van woningen. Daarnaast is deze waarde het uitgangspunt om de hoogte van gemeentelijke belastingen en heffingen te bepalen. Wilt u weten welke heffingen en belastingen te maken hebben met de WOZ-waarde, leest u dan verder.

EEN HUIS KOPEN

Als u een nieuwe woning wilt kopen, dan is het goed om de WOZ-waarde naast de vraagprijs te houden. Als de prijs die gevraagd wordt behoorlijk hoger ligt dan de WOZ-waarde, kunt u navragen waarom. Het kan zijn dat de verkopers zeggen dat de WOZ-waarde te laag is ingeschat. Met een WOZ-waarderapport kunt u nagaan of dit daadwerkelijk zo is. Zorg dat u sterk staat in de onderhandelingen en laat u goed informeren.

WOZ-WAARDE OPVRAGEN

De databank van Kadasterdata bevat relevante informatie over alle huizen in Nederland en geeft daardoor gedetailleerd zicht op de ontwikkelingen in de woningmarkt. Dat is handig als u een huis wilt kopen of verkopen en wanneer u wilt controleren of u niet te veel belasting betaalt. De WOZ-waarde is de Waardering Onroerende Zaken, die door de gemeente wordt vastgesteld. Ieder pand in Nederland heeft een WOZ-waarde. Wilt u de waardering van uw eigen woning opvragen of van een woning waar u interesse in heeft, geen probleem, bij Kadasterdata heeft u direct, online inzicht.

WAAROM WIL IEMAND DE WOZ-WAARDE OPVRAGEN?

Waarom willen mensen de WOZ-waarde van een koopwoning inzien? Grofweg zijn er drie redenen:

  • U wilt een woning kopen en weten of de vraagprijs reëel is. De WOZ-waarde is een van de factoren die de marktwaarde van een woning bepaalt.
  • U wilt uw eigen woning verkopen en een vraagprijs vaststellen, maar u bent uw WOZ-beschikking, waarop de waarde staat vermeld, kwijt.

U twijfelt aan de correctheid van de vaststelling van de WOZ-waarde door de gemeente. Wanneer de WOZ-waarde te hoog of te laag is vastgesteld, kan dat nadelig zijn voor u. Kadasterdata geeft u een second opinion en bij afwijkingen kunt u bezwaar maken.

WOZ-WAARDE VAN EEN HUURWONING OPZOEKEN?

Ook voor huurders is het goed om te weten wat de WOZ-waarde is van een gehuurde of te huren woning. De WOZ-waarde bepaalt mede de hoogte van de huur. Wanneer de WOZ-waarde te hoog is ingeschat door de gemeente betaalt u dus ook meer huur dan u zou moeten betalen.

Met de juiste gegevens staat u sterker. Vraag dus nu direct het WOZ-waarderapport op. In het rapport vindt u de volgende gegevens:

  • een (modelmatige) WOZ-waarde berekening
  • referentiepanden + modelmatige WOZ-waarden
  • drie omgevingsfoto’s geleverd door CycloMedia
  • energielabel geleverd door Agentschap NL

*zie uitzonderingsgevallen

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde 

Mogelijk heeft de gemeente een te hoge WOZ-waarde gehanteerd. Dit is nadelig voor u. Verschillende lasten en belastingen zijn immers gebaseerd op de hoogte van de WOZ. Het WOZ-waarderapport bevat alle informatie (referentiepanden, transacties in de buurt en modelmatige waarderingen) om een bezwaar in te dienen tegen een te hoge WOZ-waarde van de gemeente. Ook wanneer de waarde te laag is ingeschat kan dit nadelig zijn, bijvoorbeeld als u uw huis wilt verkopen. Als de verkoopprijs te veel afwijkt van de huidige WOZ-waarde is het lastiger om de vraagprijs te krijgen.

De WOZ-specialisten van Kadasterdata kunnen, namens u, gratis bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde. Leest u verder hoe wij u kunnen helpen.

Beschikbare producten

WOZ-waarderapport
WOZ-waarderapport
WOZ-waarde verlagen? Alle informatie in één handig rapport om zelf bezwaar te maken.
- Direct leverbaar
Koopsom + WOZ-waarde
Koopsom + WOZ-waarde
Laatst bekende koopsom en de modelmatige WOZ-waarde weten?
- Direct leverbaar
Gemeentelijke woonlasten
Gemeentelijke woonlasten
Rapport over alle gemeentelijke woonlasten binnen het postcodegebied.
- Direct leverbaar
Terug naar boven