WOZ-loket van Kadasterdata

Bij het WOZ-loket vindt u antwoorden op uw vragen rond de Wet Waardering Onroerende zaken. Kadasterdata heeft een uitgebreide databank met gegevens van alle woningen in Nederland. Door data te combineren, te verrijken en te analyseren, kunnen wij overzichtelijke rapportages verzorgen, die de (toekomstig) woningeigenaar verder kunnen helpen.

Wat is de WOZ-waarde?

De WOZ-waarde is een bedrag, gekoppeld aan de woning, dat vastgesteld wordt door de gemeente. De WOZ vertegenwoordigt de waarde van een stuk onroerend goed. Naast een woonhuis kan het dus ook over bijvoorbeeld een winkelpand of kantoorruimte gaan. De WOZ-waarde speelt een grote rol bij de koop en verkoop van woningen. Daarnaast is deze waarde het uitgangspunt om de hoogte van gemeentelijke belastingen en heffingen te bepalen. Wilt u weten welke heffingen en belastingen te maken hebben met de WOZ-waarde, leest u dan verder.

Een huis kopen

Als u een nieuwe woning wilt kopen, dan is het goed om de WOZ-waarde naast de vraagprijs te houden. Als de prijs die gevraagd wordt behoorlijk hoger ligt dan de WOZ-waarde, kunt u navragen waarom. Het kan zijn dat de verkopers zeggen dat de WOZ-waarde te laag is ingeschat. Met een WOZ-waarderapport kunt u nagaan of dit daadwerkelijk zo is. Zorg dat u sterk staat in de onderhandelingen en laat u goed informeren.

WOZ-waarde opvragen

Kadasterdata helpt u snel en eenvoudig aan informatie. Onze uitgebreide databank bevat eigen gegevens en gegevens uit openbare bronnen. Wij combineren die gegevens tot bruikbare rapporten. Het WOZ-waarderapport bestaat bijvoorbeeld uit verschillende data die samen een goed beeld geven van de waarde van het pand. 

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde 

Mogelijk heeft de gemeente een te hoge WOZ-waarde gehanteerd. Dit is nadelig voor u. Verschillende lasten en belastingen zijn immers gebaseerd op de hoogte van de WOZ. Het WOZ-waarderapport bevat alle informatie (referentiepanden, transacties in de buurt en modelmatige waarderingen) om een bezwaar in te dienen tegen een te hoge WOZ-waarde van de gemeente. Ook wanneer de waarde te laag is ingeschat kan dit nadelig zijn, bijvoorbeeld als u uw huis wilt verkopen. Als de verkoopprijs te veel afwijkt van de huidige WOZ-waarde is het lastiger om de vraagprijs te krijgen.

De WOZ-specialisten van Kadasterdata kunnen, namens u, gratis bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde. Leest u verder hoe wij u kunnen helpen.

Beschikbare producten

WOZ-waarderapport
WOZ-waarderapport

Bekend van TV!

WOZ-waarde verlagen? Alle informatie in één handig rapport om zelf bezwaar te maken.
- Direct leverbaar
Koopsom + WOZ-waarde
Koopsom + WOZ-waarde

Bekend van TV!

Laatst bekende koopsom en de modelmatige WOZ-waarde weten?
- Direct leverbaar
Gemeentelijke woonlasten
Gemeentelijke woonlasten
Rapport over alle gemeentelijke woonlasten binnen het postcodegebied.
- Direct leverbaar
Terug naar boven