Waarom bezwaar maken tegen de WOZ-inschatting?

Maak bezwaar tegen uw WOZ-waarde

Bij het bepalen van de WOZ-waarde, gaan de ambtenaren van de gemeente niet ieder huis binnen om te kijken hoeveel de woning waard is. Zij maken een inschatting gebaseerd op het bezoek van een paar vergelijkbare panden en een inventarisatie van diverse gegevens over het pand en perceel. Toch heeft u er belang bij dat er wél kritisch naar uw eigen woning wordt gekeken. De hoogtebepaling of inschatting van die WOZ bepaalt namelijk de hoogte van verschillende belastingen en heffingen, te weten: 

  • Onroerend Zaak Belasting (OZB)
  • Rioolheffing
  • Afvalstoffenheffing
  • Waterschapsbelasting
  • Erf- of schenkingsbelasting
  • Eigenwoningforfait

U kunt dus geen bezwaar maken tegen de hoogte van bovenstaande belastingen en heffingen, maar wel tegen de hoogte van het bedrag (WOZ-waarde), waarop de belastingen en heffingen zijn gebaseerd. Als u gelijk krijgt, wordt de WOZ-waarde lager vastgesteld en daarmee betaalt u minder belasting en heffing.

Een te laag ingeschatte WOZ kan echter nadelig zijn als u uw huis wilt verkopen. De kopende partij zal de vraagprijs vergelijken met de WOZ-waarde. Wanneer de WOZ-waarde flink lager is, dan is de kans groot dat de biedingen veel lager liggen dan de vraagprijs.

WOZ-bezwaar maken, hoe doe ik dat?

In principe heeft u tot 6 weken, na ontvangst van de WOZ-beschikking, tijd om bezwaar te maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Mocht dit niet binnen 6 weken lukken, laat de gemeente dan binnen 6 weken weten dat u bezwaar wilt gaan maken. Dit heet een pro-formabezwaarschrift. U vraagt hiermee formeel uitstel aan, de gemeente zal u een verlengde termijn geven om het bezwaar voldoende te onderbouwen en daadwerkelijk in te dienen. U kunt uw onderbouwing zelf per brief opstellen en bij de gemeente indienen. Eenvoudiger is het om de consultants van Kadasterdata gratis het werk te laten doen.

Gratis bezwaar laten maken door WOZ-Consultants

Kadasterdata werkt met professionele WOZ-specialisten die gratis bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw woning. Als de WOZ-waarde inderdaad te hoog blijkt te zijn, worden de kosten van de procedure door de gemeente betaald. Als de WOZ niet verlaagd wordt, bent u geen kosten verschuldigd. De kosten zijn dan voor rekening van de WOZ-consultants. Het kost u slechts 3 minuten en ons slagingspercentage is maar liefst 85%!

Maak bezwaar tegen uw WOZ-waarde

Beschikbare producten

WOZ-waarderapport
WOZ-waarderapport

Bekend van TV!

WOZ-waarde verlagen? Alle informatie in één handig rapport om zelf bezwaar te maken.
- Direct leverbaar
Koopsom + WOZ-waarde
Koopsom + WOZ-waarde

Bekend van TV!

Laatst bekende koopsom en de modelmatige WOZ-waarde weten?
- Direct leverbaar
Gemeentelijke woonlasten
Gemeentelijke woonlasten
Rapport over alle gemeentelijke woonlasten binnen het postcodegebied.
- Direct leverbaar
Terug naar boven