Ma t/m vr van 08:30 tot 17:30
Vragen? Neem contact met ons op 088 220 4200

Gratis WOZ check

Bekijk uw nieuwe WOZ waarde én ontdek meteen of deze te hoog is.

  • Ontdek uw juiste WOZ waarde
  • Weet direct hoeveel u kunt besparen
  • Geen e-mailadres nodigWaarom bepaalt de gemeente een te hoge woz waarde?

In theorie zou de gemeente elk jaar de waarde van uw woning moeten laten bepalen door een taxateur die langskomt. In de praktijk gebeurd dit uiteraard niet.Door automatisering die soms ook nog uitgaat van incorrecte informatie kan het daardoor voorkomen dat de waarde niet klopt. Dat is jammer, want daardoor betaalt u mogelijk teveel belasting.

Doe de gratis WOZ check

Welke argumenten zijn er voor een woz bezwaar?

De belangrijkste argumenten voor het indienen van een bezwaar vallen in 3 categorieën.

  • Vergelijkbare woningen hebben een lagere waarde
  • Uw woning is juist niet vergelijkbaar. Bijvoorbeeld doordat de woning minder is onderhouden dan gemiddeld of minder is verduurzaamd.
  • De informatie van de gemeente over uw woning klopt niet. Denk bijvoorbeeld aan de grootte.

Wanneer u via Kadasterdata bezwaar maakt tegen uw woz waarde zal dit onderzoek naar de beste argumenten en de bezwaarprocedure voor u gedaan worden. Volledig no cure, no pay, dus voor u altijd gratis.

Binnen welke termijn moet u bezwaar maken?

Binnen 6 weken na ontvangst van de woz beschikking moet u bezwaar hebben gemaakt. De datum kunt u op de beschikkingsbrief vinden of op Mijn Overheid.

Als u uw WOZ waarde heeft ontvangen of opgevraagd is het handig om eerst te controleren of een bezwaar zin heeft. Dan weet u ook meteen hoeveel u kunt besparen.

Doe de gratis WOZ check

Hoelang duurt de bezwaarprocedure?

De bezwaarprocedure duurt soms een paar maanden, maar kan ook meer dan een jaar duren voordat de gemeente een definitieve beslissing neemt. De gemeente heeft telkens tijd nodig om te antwoorden en regelmatig moet u uw bezwaar verder beargumenteren en extra informatie aanleveren.

Als u via Kadasterdata.nl bezwaar laat maken wordt u altijd op de hoogte gehouden over de voortgang. Ook weet u dan zeker dat uw bezwaar goed gemotiveerd is en de meeste kans van slagen heeft.

Gratis WOZ bezwaar, hoe kan dat?

Via Kadasterdata kunt u geheel kosteloos bezwaar maken. Dit is per wet geregeld. Wanneer een bezwaar succesvol is betaalt de gemeente de kosten.

Als dit niet het geval is worden de kosten ook niet aan u doorberekent. Ook niet als het nodig was om tot aan de rechtbank toe uw bezwaar door te zetten. Voor u is het dus altijd volledig kosteloos én u kunt ook altijd gratis annuleren. We werken volledig ‘No cure, no pay’.

Maak gratis uw WOZ bezwaar